2. novembra 2017

Zapekané "stredomorské" šampiňóny


Ako som už spomínala pri inom recepte, huby nemusím, ale tieto plnené šampiňóny sú ako sa zvykne hovoriť "výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo". 
Sú jednoducho skvelé a vždy sa ne teším.

 


Na 4 porcie potrebujeme :

12 ks stredne veľkých šampiňónov (alebo 4 maxi šampiňóny na grilovanie)
soľ
korenie
1 šalotka alebo červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
125 g mozarelly
4 PL parmezánu
5 sušených paradajok
80g čiernych olív
čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...) 
60 ml  kvalitného olivového oleja 
2 strúčiky cesnaku

PRÍPRAVA :

Rúru si vyhrejeme na 200°C.
Šampiňóny očistíme, vylúpneme nožičky a opatrne vydlabeme lyžičkou vnútro tak, aby sme nepoškodili spodnú časť. Nožičky a aj vnútornú časť hríbov pokrájame na drobno. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Olivový olej zmiešame s prelisovaným cesnakom.Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja a roztlačeného cesnaku,môžeme posypať strúhaným parmezánom. Preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a na strednej mriežke vo vyhriatej rúre pečieme cca 15 - 25 minút (podľa veľkosti šampiňónov). 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára