Tento recept mám z blogu www.anetagoesyummi.blogspot.sk, kde sú prezentované ako ten najúžasnejší koláč aký kedy Anetka jedla, a ja jej musím dať za pravdu - kombinácia horkej čokolády a sviežej pepermintovej chuti je dokonalá.
A musím sa priznať, že práve tento blog, resp. recepty v ňom publikované vo mne pred pár rokmi prebudili vášeň pre experimentovanie v kuchyni.
http://anetagoesyummi.blogspot.sk/search/label/brownies |
POTREBUJEME :
180 g masla
180 g tmavej čokolády
80 g hladkej múky
40 g kakaa
2 balíčky Pepermintiek od Orionu
3 vajcia
270 g hnedého cukru
2 ČL pepermintového extraktu (aj ju vynecháte, aj nasekané pepermintky cesto dochutia pepermintom - chuť bude len menej pepermintová).
... a toto je môj pokus |
Čokoládu nalámeme na kúsky a maslo nakrájame na kocky, spolu dáme do
misy, ktorú dáme nad vriacu vodu tak, aby sa vriaca voda zo spodného
hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom je maslo a
čokoláda. Pomaly necháme rozpustiť a občas premiešame. Po roztopení
odložíme bokom a necháme ochladiť. Rúru vyhrejeme na 180°C. Čo najmenší
plech vyložíme papierom na pečenie (ak použijeme príliš veľký plech,
brownies sú dosť nízke.) Nachystáme si 80 g múky a 40 g kakaa.
Pepermintky nasekáme na štvrtinky. Vajcia s cukrom šľaháme vo veľkej
mise cca 8 minút - až pokiaľ nebudú svetlejšie, husté a nezdvojnásobia
svoj objem. Na záver pridáme pepermintovú arómu a naposledy prešľaháme.
Potom do vajec pridáme ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne
zmes zmiešame osmičkovým pohybom, aby nespadol objem. Keď bude táto zmes
dokonale zmiešaná, preosejeme do nej múku a kakao a všetko opatrne
zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a
lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame.
Cesto
vylejeme na plech a pečieme 25 minút. (ak sú brownies veľmi nízke - na
väčšom plechu, vyberieme ich po 20 minútach). Upečené brownies by sa už
nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na
brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže
mali na vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky. Brownies
krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a
ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára