16. novembra 2017

Dokonalé pepermintové brownies

Tento recept mám z blogu www.anetagoesyummi.blogspot.sk, kde sú prezentované ako ten najúžasnejší koláč aký kedy Anetka jedla, a ja jej musím dať za pravdu - kombinácia horkej čokolády a sviežej pepermintovej chuti je dokonalá.

A musím sa priznať, že  práve tento blog, resp. recepty v ňom publikované vo mne pred pár rokmi prebudili vášeň pre experimentovanie v kuchyni. 


http://anetagoesyummi.blogspot.sk/search/label/brownies

POTREBUJEME :

180 g masla
180 g tmavej čokolády
80 g hladkej múky
40 g kakaa
2 balíčky Pepermintiek od Orionu 
3 vajcia
270 g hnedého cukru 
2 ČL pepermintového extraktu (aj ju vynecháte, aj nasekané pepermintky cesto dochutia pepermintom - chuť bude len menej pepermintová). 

 

... a toto je môj pokus
PRÍPRAVA :

Čokoládu nalámeme na kúsky a maslo nakrájame na kocky, spolu dáme do misy, ktorú dáme nad vriacu vodu tak, aby sa vriaca voda zo spodného hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom je maslo a čokoláda. Pomaly necháme rozpustiť a občas premiešame. Po roztopení odložíme bokom a necháme ochladiť. Rúru vyhrejeme na 180°C. Čo najmenší plech vyložíme papierom na pečenie (ak použijeme príliš veľký plech, brownies sú dosť nízke.) Nachystáme si 80 g múky a 40 g kakaa.

Pepermintky nasekáme na štvrtinky. Vajcia s cukrom šľaháme vo veľkej mise cca 8 minút - až pokiaľ nebudú svetlejšie, husté a nezdvojnásobia svoj objem. Na záver pridáme pepermintovú arómu a naposledy prešľaháme. Potom do vajec pridáme ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne zmes zmiešame osmičkovým pohybom, aby nespadol objem. Keď bude táto zmes dokonale zmiešaná, preosejeme do nej múku a kakao a všetko opatrne zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame. 

Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút. (ak sú brownies veľmi nízke - na väčšom plechu, vyberieme ich po 20 minútach). Upečené brownies by sa už nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže mali na vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky. Brownies krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť!

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára