(FILIPÍNY, JUHOVÝCHODNÁ ÁZIA)
Dočítala som sa, že tieto rozkošné koláčiky majú svoj pôvod na Filipínach,
kde je to typická desiata pre deti do školy.
Mňa tieto popraskané koláčiky už dlho fascinovali a dnes konečne som sa odhodlala ich vyskúšať. A keďže mám rada zaujímavé a netradičné recepty, zvolila som si crinkles v podobe red velvet.
kde je to typická desiata pre deti do školy.
Mňa tieto popraskané koláčiky už dlho fascinovali a dnes konečne som sa odhodlala ich vyskúšať. A keďže mám rada zaujímavé a netradičné recepty, zvolila som si crinkles v podobe red velvet.
Na cca 20 - 30 kusov (podľa veľkosti) potrebujeme :
1 väčšie vajce
75 g povoleného masla
175 g hnedý cukor
100 g krémový neochutený syr (Mascarpone, Philadelphia, Lučina)
240 g hladká múka (preosiata)
10 g kakao (preosiate)
3 g prášok do pečiva (preosiaty)
červené potravinárske farbivo (ja som použila práškové, cca 1/2 ČL)
práškový cukor na obalenie
Príprava :
Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme, postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175°C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára