18. novembra 2017

Mňamózna kuracinka na pomarančoch

V minulosti som robila hovädzie na pomarančoch, ktoré bolo výborné a táto kuracia verzia bola ešte lepšia. Ak sa nebojíte kombinácie ovocia a mäsa, tak rozhodne vyskúšajte.



Najviac času zaberie príprava surovín - krájanie zeleniny a mäsa. Inak je recept na prípravu jednoduchý a výsledok skvelý.  

Na 4 porcie potrebujeme :

500 g kuracie prsia
3 pomaranče
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia alebo dve menšie červené papriky
2 hrste hrášku
2 PL sójová omáčka
4 PL dezertné alebo červené víno
1 ČL sladká chilli omáčka 
cca 0,5 - 1 dl pomarančová šťava
1 jarná cibuľka alebo cca 10 cm kúsok póru (zelená časť)
3 PL olej
soľ
korenie
1 ČL kurkuma
1 PL kopcovitá kukuričný alebo zemiakový škrob

PRÍPRAVA :

Očistíme a nakrájame si všetky suroviny - mäso na kúsky, papriku na prúžky, cibuľu a cesnak na drobno. Pomaranče očistíme tak, aby na nich nezostala ani biela šupka - ja ich jednoducho obkrájam zo všetkých strán nožom - a ostrým nožom vykrojíme jednotlivé mesiačiky - šťavu zachytíme.

Do pomarančovej šťavy pridáme sójovú omáčku, víno, chilli omáčku a škrob, ktorý najskôr rozmiešame vo vode, premiešame.

Na oleji orestujeme pokrájané mäsko, pridáme cibuľu, papriku a hrášok a pár minút restujeme. Keď je mäsko urobené, pridáme kurkumu, soľ, korenie, premiešame a zalejeme zmesou pomarančovej šťavy, vína, sójovej omáčky, chilli a škrobu. Miešame pokiaľ omáčka nezhustne. Nakoniec jemne vmiešame pokrájanú jarnú cibuľku a  kúsky pomarančov, minútku-dve prehrejeme. Podávame s ryžou. U nás táto dobrota zmizla z tanierov rýchlosťou blesku.


  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára