Tento dnes už tradičný recept mám vo svojej zbierke už veľa rokov.
Viac rokov som ju nerobila a zasa som sa k nej vrátila, pretože tá kombinácia chutí a vôní kávy a kokosu je jednoducho fantastická.
autor : kuchynalidla |
Na jednu veľkú alebo dve menšie rolády potrebujeme :
tmavé cesto
250 g keksy (ja používam BEBE)
150 g práškový cukor
100 g med
30 g kakao
trochu uvarenej silnej čiernej kávy aj s usadeninou
plnka
150 g maslo
100 g kokosová múčka
100 g práškového cukru
50 g maslo
1 vanilkový cukor
PRÍPRAVA :
Keksy rozmixujeme a spolu s ostatnými surovinami zmiesime na kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm. Zo surovín na plnku vypracujeme náplň a rozotrieme na tmavé cesto. Pevne zrolujeme, zabalíme do potravinárskej fólie a necháme stuhnúť v chladničke.
Roláda je dosť sladká, ale chuťovo dokonalá. Ja preto radšej robím dve rolády s menším priemerom, jednotlivé rezy sú potom tak akurát na zahryznutie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára