Výborný recept od gastro experta a foodstylistu Rudolfa Hégera,
ktorý ma zaujal najmä preto, že sú v ňom použité zdravšie suroviny
(ovsené vločky, brezový cukor, kokosová múka).
ktorý ma zaujal najmä preto, že sú v ňom použité zdravšie suroviny
(ovsené vločky, brezový cukor, kokosová múka).
Potrebujeme :
3 ks vajíčka
60 g
brezový cukor (alebo kľudne iný)
1 prášok do pečiva
600 g strúhané jablká
citrónová
šťava z polovice citróna
60 g
kokosová múka
1 ČL škorice
1 ks vanilkový cukor či vanilkový lusk
(ja používam mletú Bourbon vanilku)
vlašské orechy, mandľové lupienky, sušené ovocie na ozdobenie
PRÍPRAVA :
Vyšľaháme
žĺtka s brezovým cukrom a práškom do pečiva do peny, vmiešame ovsené vločky.
Očistíme a nastrúhame jablká (ja som polovicu ošúpala a polovicu som postrúhala aj so šupou),
pridáme citrónovú šťavu, kokosovú múku, a obe
hmoty zmiešame.
Pridáme škoricu, vanilku a nakoniec jemne vmiešame sneh. Rovnomerne rozvrstvíme do tortovej formy alebo pekáča, ktoré vystelieme papierom na pečenie (ja som použila tortovú formu s priemerom 22 cm).
Vrch torty posypeme vlašskými orechmi, mandľovými lupienkami a môžeme pridať aj
sušení ovocie (dala som sušené brusnice).
Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C 30-40 minút (vyskúšame špajdľou - každá rúra pečie inak, ja som piekla 40 minút). Po
vychladnutí, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým alebo brezovým
cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára