1. novembra 2017

Bravčové mäsko pod voňavou perinkou

Tento recept patrí medzi moje úplne NAJ recepty - je to taký rodinný poklad. Má už hádam aj 20 rokov a ešte stále sa nám neobjedol. Neskutočná vôňa a chuť.



Na 4 porcie potrebujeme :

4 plátky bravčového mäsa (karé, krkovička)
1 kyslá smotana (200-250 g)
sušené bylinky podľa chuti (ja používam tymian, oregano, pizza korenie)
100 - 150 g tvrdého údeného syra 
1 ČL mletá sladká paprika (alebo podľa chuti)
hladká alebo iná múka na obalenie
rastlinný olej na vyprážanie
soľ
korenie

PRÍPRAVA :

Kyslú smotanu zmiešame so sušenými bylinkami - množstvo si každý dá podľa seba, ale neodporúčam príliš šetriť, práve tie bylinky dodajú chuť a vôňu.






















Bravčové mäso jemne naklepeme (originál by malo byť karé, ale mne sa viac osvedčila pekná krkovička, ktorá je krehkejšia - karé je vo výsledku veľmi suché). Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali mletú sladkú papriku. 




Sprudka opečieme na rozpálenej panvici na oleji. Preložíme na pekáč, potretý trochou oleja alebo vyložený papierom na pečenie. Bohato posypeme strúhaným údeným syrom a potrieme smotanovo-bylinkovou zmesou tak, aby bolo celé mäso pokryté.






















Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C cca 40-45 minút, pokiaľ nie je vrch do ružova upečený. Ako príloha sa mi najviac osvedčila zemiaková kaša, ale kľudne aj iná podľa chuti. Fakt úžasná kombinácia.



  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára