Nepečené maškrty pripravujem veľmi rada, pretože sú zväčša rýchlo hotové, pri ich príprave nepotrebujem veľa riadu a bez tepelnej úpravy zostane zachovaná chuť použitých surovín.
Tyčinky sú voňavé, sladké s jemne kyselkavou chuťou sušených marhúľ. Potrebujeme iba zopár surovín a sú pripravené raz-dva (samozrejme ak si odmyslíme chladenie).
Na cca 30 - 40 kusov potrebujeme
200 g rozdrvených maslových sušienok
180 g nadrobno pokrájaných sušených marhúľ
120 g roztopeného kokosového oleja alebo masla
130 g kokosovej múčky + na obaľovanie
200 g sladeného kondenzovaného mlieka
PRÍPRAVA
Všetky suroviny v mise dobre premiešame, vzniknutú hmotu preložíme doformy vyloženej papierom na pečenie a rovnomerne ju roztlačíme a uhladíme. Posypeme kokosom a uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň alebo po dostatočnom stuhnutí hmotu pokrájame na tyčinky alebo iné ľubovoľné tvary.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára