3. novembra 2017

Opité orechové šuhajdy


Opäť sa blížia Vianoce, tak už pomaly začínam dumať na tým, aké maškrty budem pripravovať tento rok.

Vždy skúšam aj nejaké nové dobroty, ale každý rok musia byť aj naše "stálice", medzi ktoré patria aj tieto opité košíčky, ktoré nie sú náročné na suroviny, obsahujú minimum cukru, veľa orechov, rumu a čokolády.



Na cca 15 - 20 kusov potrebujeme :

100 g mleté vlašské orechy
(r)um podľa chuti (cca 0,5 - 1 dl)
1 PL práškový cukor (alebo podľa chuti)
200 g kvalitnej horkej čokolády (50-60 % kakaa)
maslo alebo olej 
polovice orechov na zdobenie
papierové košíčky

Príprava : 

Čokoládu roztopíme s maslom alebo olejom vo vodnom kúpeli.  Mleté orechy zmiešame s cukrom a rumom na hustejšiu hmotu. Na dno košíkov dáme po troche čokolády. Z orechovej hmoty robíme malé guľôčky, ktoré vtláčame do košíčkov, zalejeme čokoládou, ozdobíme polovicou orecha a dáme do chladu stuhnúť. Koláčiky sú svieže, nepresladené a ak ich hneď nezjete, vydržia v pohode celé sviatky.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára