Ak milujete chuť a vôňu čokolády, tak určite vyskúšajte tieto talianske čokoládové guľky - je to asi ten najčokoládovejší dezert aký som kedy jedla.
Na cca 10-15 kusov potrebujeme :
175 g čokolády na varenie alebo horkej
čokolády (55-65% kakaa)
2 PL mandľového alebo pomarančového
likéru
3 PL masla
1/2 hrnčeka práškového cukru
1/2 hrnčeka mletých
mandlí
50g strúhanej čokolády na obaľovanie
PRÍPRAVA :
Čokoládu spolu s
likérom rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešame kým sa zmes nespojí. Nič si z toho nerobte, ak sa Vám to nepodarí - keď pridáte maslo izbovej teploty zmes sa
prepojí. Nakoniec vmiešame cukor a mleté mandle a zmes na hodinu odložíme do chladu aby dostatočne stuhla. Keď je zmes dostatočne pevná formujeme guľky, ktoré obaľujeme v
strúhanej čokoláde a ukladáme do papierových košíčkov. Skladujeme v chlade.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára