Recept od Vila Haba, ktorý hviezdil v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja. Jemné mäsko s akcentom piva v pozadí, nenáročný na prípravu ale chutný. Potešíte ním nielen svoje statnejšie polovičky.
Na 3-4 porcie potrebujeme :
500 g kuracie prsia alebo vykostené kuracie stehná bez kože
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
maslo
50 g oravska slanina
1,5 - 2 dl svetlé pivo
1 kopcovitá PL paradajkový pretlak
1 cibuľa
1 menší pór
1 ČL sójová omáčka
olej
PRÍPRAVA :
Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme na kvapke oleja aby pustila šťavu, a vyberieme z panvice von. Vo výpeku opečieme kuracie mäsko pokrájané na pásiky alebo menšie kocky, osolíme, okoreníme. Osobitne opražíme na 1 PL oleja a 1 PL masla pokrájanú cibuľu a pór ... do orestovanej zmesi cibule a póru pridáme pivo a zredukujeme, pridáme opečené mäso a opraženú slaninu, zmiešame, ochutíme paradajkovým pretlakom, sójovou omáčkou, soľou a korením podľa chuti. Dozdobíme petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodia opečené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlebík.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára