13. novembra 2017

Súdky s kuracím kari

Ak chcete netradične pohostiť návštevu alebo rodinu, týmito súdkami plnenými pikantným kuracím kari (pôvodne to mali byť ružičky) určite zabodujete.

 

Na 15 kusov potrebujeme :
 
na cesto

480 g hladká múka
1 vrecko sušené droždie
1/2 ČL soľ 
1 ČL krupicový cukor
4 PL olej
2 vajíčka (z toho jedno na potretie)
cca 250 ml vlažné mlieko

na náplň

1 veľká cibuľa nadrobno pokrájaná
2 PL maslo
1 PL hladká múka 
1/2 ČL soľ
2 ČL korenie Garam masala
400 ml  smotana na varenie alebo kokosové mlieko
350 g varené kuracie mäso pokrájané na kúsky
3 čerstvé zelené chilli papričky bez semien 
3 PL koriandrová (petržlenová vňať)
 
PRÍPRAVA :

Zo surovín na cesto vypracujeme pružné cesto a necháme hodinu kysnúť.
Medzitým si pripravíme náplň - na masle orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita, zaprášime múkou, premiešame, pridáme soľ, korenie, Garam masala a pomaličky za stáleho miešania prilievame smotanu alebo kokosové mlieko a prevaríme až pokiaľ zmes nezačne hustnúť. Nakoniec vmiešame kuracie mäso pokrájané na kúsky, nadrobno pokrájané chilli papričky a posekanú vňať. 
Premiešame a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 15 kúskov, každý stočíme do guľôčky a z každej vyvaľkáme kruh, ktorý na štyroch protiľahlých stranách narežeme a do stredu dáme za lyžicu náplne.





Vezmeme jeden zo štyroch dielov a obtočíme ho z jednej strany okolo náplne. Okolo neho obtočíme protiľahlý diel. 




Rovnaké úkony urobíme so zvyšnými dvomi dielikmi. 





Jednotlivé kusy preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15-20 minút do zlatista.
Najlepšie sú čerstvé .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára