Mám veľmi rada zaujímavé recepty a netradičné kombinácie surovín. Aj toto je jeden z tých receptov, ktorý ma zaujal zaujímavou kombináciou surovín a aj svojou netradičnosťou.
Na 4 porcie potrebujeme :
550 g bataty
340 g jablká
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 PL olivový olej
1 ČL korenie Garam masala
3/4 ČL korenie kari
1 liter zeleninový alebo hydinový vývar
1-2 krajce chleba na krutóny
soľ
PRÍPRAVA :
Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené
a pokrájané jablká, pokrájané strúčiky cesnaku, chvíľu
podusíme, pridáme očistené a na malé kúsky pokrájané bataty, korenie Garam masala aj kari, premiešame a zalejeme
teplým zeleninovým vývarom, varíme do mäkka (cca 20 minút) a nakoniec rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je treba dochutíme soľou.
Medzitým ako sa varí polievka si urobíme krutóny z chlebíka, a to tak, že krajíčky chleba nakrájame na čo najmenšie prúžky a opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Ja som narýchlo opiekla aj tenké plátky jablka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára