18. novembra 2017

Krémová batatová polievka s jablkom

Mám veľmi rada zaujímavé recepty a netradičné kombinácie surovín. Aj toto je jeden z tých receptov, ktorý ma zaujal zaujímavou kombináciou surovín a aj svojou netradičnosťou.


Recept je "šmrncnutý" indickou kuchyňou, keďže do polievočky ide korenie karí  a Garam masala, ktoré sa k batatu veľmi hodia. Polievočka je ako stvorená na chladné jesenné a zimné dni.



Na 4 porcie potrebujeme :

550 g bataty
340 g jablká
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 PL olivový olej
1 ČL korenie Garam masala
3/4 ČL korenie kari 
1 liter zeleninový alebo hydinový vývar 
1-2 krajce chleba na krutóny 
soľ

PRÍPRAVA :

Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané jablká, pokrájané strúčiky cesnaku, chvíľu podusíme, pridáme očistené a na malé kúsky pokrájané bataty, korenie Garam masala aj kari, premiešame a zalejeme teplým zeleninovým vývarom, varíme do mäkka (cca 20 minút) a nakoniec rozmixujeme na hladkú zmes. Ak je treba dochutíme soľou.

Medzitým ako sa varí polievka si urobíme krutóny z chlebíka, a to tak, že krajíčky chleba nakrájame na čo najmenšie prúžky a opečieme na suchej panvici zo všetkých strán. Ja som narýchlo opiekla aj tenké plátky jablka.

Polievku a podávame s chlebovými krutónmi a jablkovým chipsom (nemusí byť). 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára