5. novembra 2017

Bleskový krehký kompótový koláč

Tento recept robievam keď nás prepadne chuť na sladké, ale nechce sa mi dlho stáť pri hrncoch, alebo keď sa stane, že nemám doma vajíčka na koláč.Musím povedať, že keď som ho robila prvý krát, tak so značnou nedôverou, pretože sa všetky suroviny zmiešajú na nevábne vyzerajúcu masu. Ale bola som milo prekvapená - koláčik bol ľahučký, nadýchaný a šťavnatý.



Na 1 plech potrebujeme :  

1 pohár zaváraných marhúľ alebo broskýň
300 g polohrubej múky
150 g práškového cukru
1 dl oleja
1 PL kakaa
1 prášok do pečiva
maslo na vymastenie plechu

PRÍPRAVA :

Do misy vlejeme kompót aj so šťavou (väčšie kusy ovocia pokrájame na menšie kúsky), pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, cukor, kakao, olej a vareškou dobre premiešame. Vylejeme na vymastený pekáč a v rúre vyhriatej na 180°C upečieme (vyskúšame špajdľou). Pozor, je to koláčik, ktorý sa nedá chytiť do ruky - je príliš krehký, treba ho jesť z tanierika. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára