1. novembra 2017

Chutná šampiňónová nátierka

Hríby veľmi nemusím, vlastne ich dokážem zjesť iba vo vianočnej kapustnici, v praženici a ešte v mojom obľúbenom recepte na plnené šampiňóny.Ale ako som už písala, ak niečo v rámci stravy nemám rada, motivuje ma to hľadať a skúšať nové kombinácie a postupy, ktoré by môj názor zmenili.A tak to bolo aj v prípade tohto receptu.



POTREBUJEME (na 3-4) :

1 šalotku nadrobno pokrájanú
2 strúčiky cesnaku nadrobno nasekané
1/2 póru najemno pokrájaný
30 g masla
150 g šampiňónov pokrájaných čo najjemnejšie
1 PL kopcovitá bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
1 ČL horčice (ideálne hrubozrnnej)
soľ
korenie
mletá rasca
koriandrová alebo petržlenová vňať alebo bylinky podľa chuti
 


PRÍPRAVA :

Šalotku, cesnak a pór restujeme na masle cca 5 minút, pridáme pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania dusíme 5-10 minút (záleží od toho na aké kusy máme nakrájané hríby) - pokiaľ nie sú hríby mäkké. 

Pridáme biely jogurt alebo kyslú smotanu, horčicu, ochutíme soľou, korením, štipkou mletej rasce a posekanou vňaťou alebo bylinkami podľa chuti. Najlepšie chutí na chrumkavom čerstvom pečive alebo na opečených hriankach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára