1. októbra 2017

Cviklové palacinky


Ak chcete ozvláštniť klasické palacinky - použite do cesta červenú repu a ako plnku napríklad bryndzu a skvelé raňajky sú na svete

 



Na cca 10 kusov menších palaciniek potrebujeme :


1/2 litra mlieka (nízkotučné, polotučné, plnotučné, mandľové - aké chcete)
250 g múky (hladkej alebo špaldovej aj celozrnnej, druh a pomer je na Vás)
2 celé vajcia
štipka soli
1 menšiu uvarenú alebo upečenú cvikľu (očistenú a rozmixovanú)
olej na pečenie 
čerstvý špenát (alebo rukolu)
bryndzu (ideálne 100% - nú a nepasterizovanú)
1 PL kyslej smotany alebo bieleho neochuteného jogurtu
korenie

PRÍPRAVA :


Príprava je úplne klasická - všetko zmiešame, dobre prešľaháme a necháme pár minút odpočívať. Sýtosť farby palaciniek závisí od toho, koľko cviklového pyré do cesta pridáme.

Na panvici (najlepšie priamo určenej na prípravu palaciniek - je ľahšia ako bežné panvice, má nepriľnavý povrch - teda treba iba minimum oleja ... ja panvicu potieram mašlovačkou namočenou do oleja pod každú druhú palacinku) urobíme klasickým spôsobom palacinky, ktoré necháme vychladnúť.

Bryndzu zmiešame so smotanou alebo jogurtom, dochutíme korením a zmesou natrieme jednotlivé palacinky. Na bryndzu uložíme čerstvý špenát, zavinieme, necháme v chladničke stuhnúť a podávame ... kľudne aj ako chuťovky.




autor : Lýdia Linetová (zdroj Facebook)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára