Aktuálne mám tekvicové obdobie - po tekvicových muffinoch a tekvicových haluškách prišli na rad tekvicové perky (pirôžky).
Dávnejšie som robila cviklové plnené bryndzou, ktoré nájdete tiež na blogu. Teraz som použila upečenú tekvicu, špaldovú celozrnnú múku a plnila som špenátom - boli skveléééééé.
POTREBUJEME :
CESTO
pyré z upečenej muškátovej tekvice
vajce
soľ
špaldová celozrnná múka
NÁPLŇ
Lučina
čerstvý špenát
syr Niva
korenie
maslo
BYLINKOVÉ MASLO
maslo
čerstvé bylinky
Gramáže neuvádzam, pretože podľa veľkosti vajíčka a druhu múky budú aj tak rozdielne. Mne vyšlo malých 10 kusov z asi 120 g upečenej tekvice, 1 malého vajíčka a potrebného množstva múky.
PRÍPRAVA :
Všetky suroviny na cesto zmiesime na nelepivé cesto a necháme odpočívať v
chladničke aspoň 30 minút.
Na náplň orestujeme na masle špenát a cesnak, pridáme Lučinu a Nivu, pár minút restujeme, ochutíme korením.
Z cesta vykrojíme kruhy, do stredu dáme náplň, kraje
potrieme vodou, uzatvoríme a okraje ešte som ešte pritlačíme vidličkou alebo koncom rúčky malej lyžičky. Perky varímeť v osolenej vriacej vode pokiaľ nevyplávajú navrch.
Na tanieri som ich preliala troškou bylinkového masla, ktoré som pripravila tak, že som rozpustila plátok masla, pridala čerstvé bylinky (ja som dala 3 lístky šalvie, vetvičku tymianu a pár lístkov rozmarínu) a
2-3 minútky restovala aby sa uvoľnila vôňa a chuť byliniek.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára