Toto je jeden z tých receptov, pri ktorom som mala obavy, či bude jedlý, pretože baklažán nepatril k našim obľúbeným druhom zeleniny.
A práve preto boli recepty z neho pre mňa výzvou - snažila som sa nájsť recepty, ktoré nás oslovia svojou chuťou. Nakoniec sme si baklažán obľúbili a pripravujem ho pomerne často - aj vďaka tomuto receptu.
Na cca 2-3 potrebujeme :
1 baklažán
1 PL olivový olej
1 PL červený balzamikový ocot
soľ
čerstvo mleté čierne
korenie
na šalát :
rukola
cherry paradajky
šťava z 1/2 citróna
soľ
korenie
štipka cukru
1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice
trocha vody
PRÍPRAVA :
Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm, ktoré nasypeme v
jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým
olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme a premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na
polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme
zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a
premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán,
pokvapkáme olivovým olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára