10. októbra 2017

Morčacie prská s hruškou a sušenou šunkou

Keďže je práve sezóna jabĺk a hrušiek, prišiel na rad ďalší z receptov Marcela Ihnačáka, ktorého kuchyňu mám osobne veľmi rada, pretože jedlá nie sú náročné na prípravu a chutia výborne.

Sladká hruška, slaná sušená šunka a jemné morčacie mäsko tvoria dokonale vyváženú kompozíciu chutí.



Na 4 porcie potrebujeme :

400 g morčacích pŕs
4-6 plátkov sušenej šunky
1 veľká alebo 2 menšie hrušky (nie príliš mäkké)
2 PL olivový olej 
1 tenký plátok masla
soľ
korenie
čerstvý alebo sušený tymian
šťava z 1/2 citróna

PRÍPRAVA :

Na olivovom oleji opečieme na panvici sušenú šunku pokrájanú na pásiky, pridáme morčacie mäso pokrájané na rezance, ochutíme soľou a čiernym korením a tymianom.  Za občasného miešania opekáme asi 5 minút. Pridáme hrušku pokrájanú na väčšie kúsky a opekáme do zlatohneda. Nakoniec pridáme kúsok masla a šťavu z 1/2 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Ako prílohu by som odporučila zemiakovú kašu alebo nasucho opečenú hrianku jemne ovoňanú cesnakom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára