26. októbra 2017

Krehké orechové slimáčiky


Milujem takéto jednoduché ale pritom chutné recepty. Slimáčiky z lístkového cesta na slano poznáme všetci - toto je varianta na sladko, ktorá nie je náročná na suroviny a výsledok je fantastický. 

Inšpirovala som sa receptom, ktorý som videla v nejakom televíznom programe, iba som ho trocha upravila a slimáčiky sú fakt úžasné - voňavé, krehké. Treba ich však jesť hneď po upečení, keď vychladnú už to nie je ono - ale to nebude problém, pretože jeden kúsok Vám určite nebude stačiť - sú totiž prudko žravé.




Potrebujeme :

lístkové cesto
mleté vlašské orechy
1 vajíčko 
slivkový lekvár (alebo podľa chuti)
škorica
práškový cukor na posypanie 

Príprava :

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo slivkovým či iným lekvárom (skúšala som obe varianty a obe boli super), posypeme časťou mletých orechov tak, aby sa nám cesto úplne nezlepilo a zrolujeme. Valec by nemal mať priemer väčší ako 3 cm. Pokrájame na cca 1,5 cm široké slimáčiky, jednu stranu potrieme rozšľahaným vajíčkom a namočíme do mletých orechov, ktoré môžeme ich ochutiť napr škoricou. Nenatretou stranou (orechmi nahor) ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C cca 15-20 minút - pokiaľ nie sú slimáčiky do zlatista upečené. Tá vôňa je úžasná. Nakoniec poprášime práškovým cukrom.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára