Po cuketových a špenátových haluškách ma napadlo vyskúšať halušky z tekvice. Ja som tentoraz mala doma muškátovú tekvicu, ale určite budú dobré aj z Hokkaido tekvice. Inšpirovala som sa receptom, ktorým som našla na webe.
Na 4 - 6 porcií potrebujeme :
500 g tekvice
5 źĺtkov
250 g hladkej múky (ja som dala pšeničnú hladkú a celozrnnú špaldovú)
soľ
Príprava :
Tekvicu ošúpeme, pokrájame na malé kúsky a s vodou rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme soľ, žĺtky a múku a vypracujeme cesto v konzistencii ako na klasické halušky.
Necháme zovrieť vodu a klasickým spôsobom robíme halušky. Keď vyplávajú navrch sú hotové. Ja som ich prepláchla studenou vodou a podávala s omáčkou z bryndze, bieleho neochuteného jogurtu a Nivy.
Halušky sú jemnučké, jemnejšie ako klasické zemiakové a v pozadí jemne cítiť chuť tekvice. S omáčkou z výrazného syra či bryndze a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou, či opraženou cibuľou (bezmäsitá verzia) sú úžasné.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára