Úvodom musím poznamenať, že nie som omáčkový typ a omáčky ani veľmi nepripravujem, sú asi mojou najväčšou slabinou.
Ale táto je skvostná - recept som videla niekde na webe a myslím si, že by sa pokojne dal robiť aj s inými bylinkami alebo napríklad z baby špenátu.
Na cca 2 porcie potrebujeme :
1 PL maslo
1 šalotka
2 strúčiky cesnaku
1 dl
zeleninový vývar
1 dl smotana na varenie (alebo kľudne aj šľahačkovú)
1 PL najemno strúhaný parmezán
hrsť
čerstvej pokrájanej bazalky
soľ
korenie
Príprava :
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a cesnak, pridáme vývar,
minútku povaríme, pridáme smotanu, parmezán, hrsť pokrájanej
bazalky a varením zredukujeme na požadovanú hustotu (8-10 minút). Rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára