1. októbra 2017

Cestoviny s cviklovým pestom

Ak chcete vyskúšať iné ako tradičné cestoviny, tak vyskúšajte namiesto klasických omáčok k cestovinám pridať zdravé pesto z červenej repy.


Na pesto potrebujeme (cca na 6-8 porcií) : 

2 menšie uvarené a očistené červené repy
1/3 šálky olivový olej
1/2 šálky mandle alebo iné orechy (vlašské, kešu, píniové)
2 strúčiky cesnaku
1 PL najemno postrúhaný parmezán
šťavu z 1/2 limety alebo citróna
1 ČL balzamikovej redukcie


Príprava :

Spolu zmixujeme uvarené a očistené červené repy, olivový olej, mandle alebo orechy, cesnak, soľ, korenie, strúhaný parmezán, šťavu z limetky (citróna) a balzamikovú redukciu. 

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom, scedíme a zmiešame s pestom (na jednu porciu cestovín som použila 1 kopcovitú lyžicu pesta).





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára