Ja mám veľmi rada kombináciu sladkého ovocia a slanej chuti syra či mäsa, preto som sa tešila aj na túto kombináciu. A nebola som sklamaná - sladká hruška a chuťovo výrazný syr = dokonalá kombinácia chutí.
POTREBUJEME (na 4 porcie) :
1 tvrdšiu hrušku
50 g chuťovo výrazného syra (Niva, Gorgonzola, Feta, ..)
cca 80 - 90 g hustého neochuteného bieleho jogurtu
1-2 ČL medu
čerstvý tymián
granátové jablko (nemusí byť)
4 krajce chleba
soľ
čerstvo zomleté čierne alebo biele korenie
PRÍPRAVA :
Hrušku aj so šupou (umytú a osušenú) pokrájame na plátky hrubé asi 3 mm - plátky prekrojíme po dĺžke na polovice. Krajce chleba a plátky hrušky opečieme nasucho na rozohriatej grilovacej (alebo klasickej) panvici.
Na nátierku vidličkou spracujeme na kúsky pokrájaný syr a jogurt. Ochutíme soľou a korením.
Nátierku natrieme na chleba, na každý krajec položíme opečenú hrušku, pokvapkáme medom, posypeme lístkami tymiánu. Na tanieri ozdobíme jadierkami granátového jablka (nemusí byť).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára