8. októbra 2017

Bruschetta s hruškou a syrom

Ja mám veľmi rada kombináciu sladkého ovocia a slanej chuti syra či mäsa, preto som sa tešila aj na túto kombináciu. A nebola som sklamaná - sladká hruška a chuťovo výrazný syr = dokonalá kombinácia chutí.
 


POTREBUJEME (na 4 porcie) :

1 tvrdšiu hrušku 
50 g chuťovo výrazného syra (Niva, Gorgonzola, Feta, ..)
cca 80 - 90 g hustého neochuteného bieleho jogurtu 
1-2 ČL medu 
čerstvý tymián
granátové jablko (nemusí byť)
4 krajce chleba
soľ
čerstvo zomleté čierne alebo biele korenie

PRÍPRAVA :

Hrušku aj so šupou (umytú a osušenú) pokrájame na plátky hrubé asi 3 mm - plátky prekrojíme po dĺžke na polovice. Krajce chleba a plátky hrušky opečieme nasucho na rozohriatej grilovacej (alebo klasickej) panvici. 

Na nátierku vidličkou spracujeme na kúsky pokrájaný syr a jogurt. Ochutíme soľou a korením. 

Nátierku natrieme na chleba, na každý krajec položíme opečenú hrušku, pokvapkáme medom, posypeme lístkami tymiánu. Na tanieri ozdobíme jadierkami granátového jablka (nemusí byť).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára