29. októbra 2017

Skvelé morčacie mäsko so zemiakmi a jablkami z jedného pekáča


Tento recept robievam pravidelne odvtedy, čo som naň natrafila. Všetko pekne naukladám do pekáča, šupnem do rúry a nemusím sa starať. A ešte k tomu je výsledok mimoriadne chutný - čo viac si želať. 



Na 2 porcie potrebujeme :

1-2 ks morčacie horné stehná s kosťou aj s kožou (podľa veľkosti)
2-3 červené cibule
5-6 strúčikov cesnaku
3 cm kus čerstvého zázvoru
1-2 jablká
1 PL olej
1-1,5 dl červeného vína
čerstvé bylinky (tymián, šalvia, rozmarín)
2 plátky oravskej slaniny
soľ
korenie
nádobu na pečenie s pokrievkou




PRÍPRAVA :

Pekáč potrieme olejom. Mäso umyjeme, osušíme a okolo kosti narežeme. Cibuľu, cesnak, jablká a zázvor očistíme a pokrájame na menšie kusy. Mäso vložíme do pekáča a obložíme  cibuľou, cesnakom, jablkami, zázvorom, pokrájanou slaninou a bylinkami. Podlejeme vínom, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 185°C. Pečieme cca 1,5 hodiny. Pre istotu počas pečenia 1-2x skontrolujeme, či sa nám nevyvarila tekutina - v prípade potreby podlejeme ešte vínom alebo vývarom. Po tejto dobe pridáme pokrájané zemiaky, prikryjeme a pečieme ešte 25 minút, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. A môžeme rovno podávať - chuť je skvelá. Namiesto horných stehien sa dajú použiť aj morčacie krídla, dolné stehná neodporúčam - je tam veľa tuhých šliach.

 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára