Ďalší z mojich dlhoročných TOP receptov, ku ktorému sa stále vraciam. Už som aj skúšala iné variácie, ale vždy sa vrátim k tejto už osvedčenej klasike - tá jemne pikantná, sladkasto-kyslá chuť je pre nás jednoducho NAJ.
Na 2-4 porcie potrebujeme :
kuracie krídelká (rozpis je na 12 malých alebo 9 väčších kusov)
1 stredne veľká cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
1 poctivú PL kryštálového cukru alebo medu
3 PL kečupu (skúšala som aj s pretlakom ale nie je to ono)
1 PL octu
2 PL sójovej omáčky
1 PL worchestrovej
omáčky
pár kvapiek chilli omáčky alebo štipka chilli korenia (nemusí
byť)
1 zarovnaná PL plnotučnej horčice
soľ
korenie
PRÍPRAVA :
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme zvyšné suroviny (okrem mäsa) a varíme cca 4-5 minút. Medzitým umyjeme a osušíme krídelká, môžeme prekrojiť na menšie časti alebo nechať vcelku (ja zvyčajne odkrojím iba koncové malé časti). Do uvarenej marinády namočíme jednotlivé krídelká a ukladáme ich na pekáč vyložený papierom na pečenie (ušetríte si tak kopec roboty s čistením pekáča, pretože cukor v marináde počas pečenia skaramelizuje a pripečie sa na pekáč), navrch rovnomerne natrieme zvyšnú marinádu.
Šupneme do vyhriatej rúry a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 - 45 minút
pokiaľ krídelká nie sú mäkké, nakoniec prepneme rúru na funkciu gril a
opečieme pár minút kožičku do chrumkava ... alebo zapneme horný ohrev a pekáč vložíme
na najvyššiu mriežku (ale výborné sú aj bez "dogrilovania"). Podávame
s chlebíkom, bagetkou alebo ryžou ... mňamka neskutočná.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára