Ešte pred tekvicovými haluškami som skúšala halušky cuketové a musím povedať, že sú fakt úžasné. Na chuti dokonca ani nie je poznať že nie sú zo zemiakov a pritom sú neuveriteľne ľahučké, nadýchané a ľahšie stráviteľné ako klasické halušky zo zemiakov. Ak boli tekvicové halušky skvelé, tak tieto sú dokonalé.
300 g cukety
1 vajce
hladká múka podľa potreby (cca 100 g)
soľ
125 g bryndza
1 PL kyslá smotana alebo biely neochutený jogurt
slanina alebo sušená šunka (množstvo podľa chuti)
PRÍPRAVA :
Cuketu nastrúhame najemno (ja som cuketu ošúpala, ale ak je mladá nie je to nutné, akurát budú halušky farebnejšie). Ďalej je postup rovnaký ako u klasických
halušiek - pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame cestíčko nie príliš tuhé. Hádžeme do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch minútku povaríme a vyberieme von a premiešame s bryndzou a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou. Ak je bryndza príliš tuhá, rozmiešam ju s kyslou smotanou alebo jogurtom a troškou vody v ktorej sa varili halušky. Sú skutočne dokonalé.
POZNÁMKA :
Ak urobíte halušky zo žltej cukety, budú halušky bledšie - ak z cukety so zelenou šupou, budú tmavšie.
halušiek - pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame cestíčko nie príliš tuhé. Hádžeme do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch minútku povaríme a vyberieme von a premiešame s bryndzou a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou. Ak je bryndza príliš tuhá, rozmiešam ju s kyslou smotanou alebo jogurtom a troškou vody v ktorej sa varili halušky. Sú skutočne dokonalé.
POZNÁMKA :
Ak urobíte halušky zo žltej cukety, budú halušky bledšie - ak z cukety so zelenou šupou, budú tmavšie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára