Na úvod musím povedať, že ja
a kaše rôzneho druhu nie sme kamaráti.
S výnimkou zemiakovej a múčnej kaše (čo je vlastne tiež druh zemiakovej kaše) som donedávna žiadnu inú kašu nejedla.
S výnimkou zemiakovej a múčnej kaše (čo je vlastne tiež druh zemiakovej kaše) som donedávna žiadnu inú kašu nejedla.
Aj
ovsené vločky som objavila iba pred nedávnom v rámci snahy o zhodenie
nadbytočných kilogramov, keď som nabehla na stravu, ktorej nedieľnou
súčasťou bola kaša z ovsených vločiek.
.. s banánom a čerstvým ovocím |
Keďže klasickú riedku kašu s mliekom jednoducho do seba dostať nedokážem, bola som nútená nájsť jej inú alternatívu - a tak som došla k tomu, že kaša sa dá robiť aj nevarená s ovocím, ktorá je mimochodom veľmi chutná.
ovsené vločky, jablko, škorica |
Na jednu porciu potrebujeme :
30 - 40 g jemných ovsených vločiek
1 jablko alebo banán
škorica
1 ČL kakao
0,5 dl voda alebo mlieko (klasické, kokosové, mandľové, sójové)
nevarená ovsená kaša s banánom a škoricou |
Príprava :
Ovsené vločky zalejeme vodou alebo mliekom a minútku necháme odstáť. Pridáme nahrubo postrúhané jablko alebo banán a dobre rozmiešame (ak dávame banán tak všetko dobre popučíme vidličkou). Pridáme škoricu alebo kakao, premiešame a môžeme hneď jesť alebo nechať pár hodín vychladiť v chladničke. Ja dávam (do jablkovej verzie) aj štipku perníkového korenia alebo korenia "Jablkový závin").
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára