26. októbra 2017

Jablkové hranolky z lístkového cesta


Sú chvíle, keď máme chuť na nejakú maškrtu, ale mne sa nechce tráviť čas pri nejakom zdĺhavom a zložitom recepte. Vtedy mi príde vhod recept, ako tento, na ktorý som narazila niekde na nete. Je rýchlo hotový, svieži, chutný. 





Potrebujeme : 

1 lístkové cesto
3 jablká (alebo podľa potreby - podľa toho aké množstvo cesta použijete)
1 PL hnedého cukru
1/2 ČL škorice alebo iného voňavého korenia 

Príprava :

Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou alebo iným voňavým korením (ja milujem korenie "Jablkový závin") a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút. Udusené jablká rozmixujeme. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu cesta potrieme jablkovou zmesou, preložíme cez ňu druhú polovicu, jemne pritlačíme a ostrým nožom krájame na tenké pásiky - hranolky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C na strednej mriežke cca 10 minút, pokiaľ nie sú hranolky do zlatista upečené. Pocukrujeme a podávame. Sú perfektné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára