4. októbra 2017

Horúca Demänovka


... na sychravé jesenné a zimné večery alebo na boľavé hrdlo ...


 

Na jeden pohár potrebujeme :

0,4 dl Demänovky (bylinnej alebo horkej)
1 dl horúcej vody
1 dl horúceho pomarančového džúsu 
1 ČL (zarovnaná) krupicového alebo kryštálového cukru
2-3 voňavé klinčeky
kúsok celej škorice
kúsok badiánu
koliesko pomaranča na ozdobu
hrubostenný pohár s uškom

Príprava :

Necháme zovrieť vodu, pomarančový džús zohrejeme. Do pohára dáme voňavé korenie (klinčeky, škoricu, badián) a cukor, zalejeme teplým džúsom a horúcou vodou, pridáme Demänovku, premiešame a už len cuckáme túto skvelú "medecínku".




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára