3. septembra 2017

Voňavé kuracie prsíčka

Tento recept má už pekných pár rokov, ale stále patrí medzi moje TOP recepty, ku ktorým sa stále vraciam ... a to je čo povedať, pretože pri mojej vášni stále skúšať nové chute takých receptov nie je veľa 😁.

Jedlo je nenáročné na suroviny, pripravené je do 15 minút a chutí výborne ... je to taký suchší, bezšťavový recept, ktorý pripravujem najmä ako rýchlu večeru s vajíčkom a chlebíkom ... slinky sa mi zbiehajú už pri písaní a pri pohľade na foto 😋😋😋.
 

Na jednu porciu potrebujeme :

1 ks kuracie prso

2 vajíčka 
soľ
korenie
1-2 PL rastlinný olej
cca 1 ČL sušená majoránka (alebo podľa chuti)
chilli paprička alebo chilli omáčka (množstvo podľa chuti)  



PRÍPRAVA :

Umyté, osušené a očistené kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, pridáme 1 vajce, soľ, korenie, majoránku a chilli - marinujeme aspoň pol hodinku, ale pokojne aj celú noc. V panvici rozohrejeme olej, vložíme marinované kuracie mäso aj so zvyšnou marinádou a restujeme pokiaľ nie je mäsko hotové - trvá to chvíľu, cca 8 minút, treba vyskúšať, aby mäsko nebolo zbytočne suché. Osobitne alebo aj pri mäse ak máme dostatočne veľkú panvicu urobíme volské oko a servírujeme s chlebíkom alebo bagetkou a vychutnávame .. u nás to trvá iba chvíľu, pretože porcie zmiznú z taniera rýchlosťou blesku.

A tu je mäsko spracované podľa rovnakého receptu na iný spôsob - ako špízy a ako mini fašírky :
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára