16. septembra 2017

Šalát s grilovanou hruškou


... sladká hruška a slaný syr ... dokonalá kombinácia ...
... jednoduché a rýchle jedlo, ktorým určite zabodujete ...




Na jednu porciu potrebujeme :

1 hrušku (nie príliš mäkkú)
1-2 hrste šalátu podľa chuti (ja som použila čo dom dal - čerstvý baby 
       špenát, mladé cviklové listy, portulaku zeleninovú) 
15 - 20 g syra s modrou plesňou (Niva, Gorgonzola, ...)

na dresing :

1 ČL olivový olej
1/2 ČL citrónovú šťavu
1/2 ČL dijonskú horčicu
1/2 ČL medu
soľ
korenie

Príprava :

Hrušku aj so šupou (s olúpanou sa zle pracuje, po tepelnej úprave je krehká) pokrájame asi na 3/4 cm plátky, ktoré prekrojíme na polovice a opečieme na sucho na grilovacej alebo inej panvici. Suroviny na dresing zmiešame .. na tanier dáme šalát, opečené hrušky, posypeme rozdrobeným syrom a pokvapkáme dresingom 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára