3. septembra 2017

Krémová polievka z Hokkaido tekvice


Ďalší z receptov, príznačných pre prichádzajúcu jeseň a sezónu tekvíc - fajnová krémová polievka z tekvice Hokkaido, ktorá príjemne zahreje.




Na 3-4 porcie potrebujeme : 

1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido
1 cibuľu
3-4 PL olivového oleja
1 PL masla
zeleninový vývar, cca 1,3 litra
1,5 dl smotany (sladká alebo na varenie, alebo mlieko)
soľ
korenie
karí korenie
pár kvapiek chilli omáčka alebo chilli paprička
tekvicový olej na ozdobenie


Príprava :

Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu a umytú a na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou). 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme karí, štipku chilli (podľa chuti) a varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká. 

Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (smotanu môžeme nahradiť mliekom alebo kokosovým mliekom), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára