Som tento týždeň doma, preto mám viac času na skúšanie nových receptov.
A dnes sa mi darilo nadmieru dobre - vyskúšala som novú nátierku z kešu orieškov a aj tento svieži šalát knihy od Martina "Pyca" Rauscha, v tak trocha netradičnej kombinácii,ktorý sa skvelo hodí ku grilovaným rybám alebo mäsu.
Na 2-4 porcie potrebujeme :
2 menšie alebo jednu veľkú hľuzu čerstvého fenyklu
2 pomaranče
1-2 hrste čerstvý baby špenát
1 PL kapary
na dresing :
1-2 PL olivový olej
1 ČL med
šťava z polovice pomaranča
soľ
korenie
1/2 ČL dijonskej horčice
čerstvý kôpor
čerstvý kôpor
Príprava :
Pripravíme si dresing zmiešaním všetkých surovín. Fenykel očistíme od vrchných častí, odrežeme spodnú a vrchnú horkú časť a pokrájame na tenké mesiačiky. Pomaranče ošúpeme a ostrým nožom vyrežeme mesiačiky bez bielej šupky (polovicu pomaranča necháme vcelku na šťavu). Vo väčšej mise zmiešame pokrájaný fenykel, baby špenát a kúsky pomaranča, polejeme dresingom a zľahka premiešame. Jednotlivé chute idú k sebe výborne. Šalátik je svieži a chutný - ja som ho robila k pečenej rybke a batátom so špenátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára