16. septembra 2017

Mangovo-cibuľový šalát


Možno je to netradičná kombinácia, ale výsledná chuť je lahodná.
Tento šalát som dávnejšie videla v niektorej televíznej relácii o varení - pôvod má myslím v Južnej Amerike alebo na Kube. 

Zaujala ma práve kombinácia sladkého manga a jemne pikantnej cibule - a keď som ho prvý krát skúšala, bola som veľmi zvedavá na výslednú chuť - a tá bola výborná.  




Na 4 porcie potrebujeme :

2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá
1 stredne veľkú bielu alebo červenú cibuľu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
farebné čili papričky
pár kvapiek ryžového octu 

Príprava :


Mango ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky. Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov). 

Na záver pridáme kúsok nakrájanej čili papričky, zľahka premiešame a servírujeme ... napríklad k pečenému mäsku, alebo iba samotný.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára