Možno je to netradičná kombinácia, ale výsledná chuť je lahodná.
Tento šalát som dávnejšie videla v niektorej televíznej relácii o varení - pôvod má myslím v Južnej Amerike alebo na Kube.
Zaujala ma práve kombinácia sladkého manga a jemne pikantnej cibule - a keď som ho prvý krát skúšala, bola som veľmi zvedavá na výslednú chuť - a tá bola výborná.
Na 4 porcie potrebujeme :
2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá
1 stredne veľkú bielu alebo červenú cibuľu
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
farebné
čili papričky
pár kvapiek ryžového octu
Príprava :
Mango ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky. Rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky. Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov).
Na záver pridáme kúsok nakrájanej čili papričky, zľahka premiešame a servírujeme ... napríklad k pečenému
mäsku, alebo iba samotný.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára