Avokádo ako také vlastne vôbec nemám rada, pretože je klzké, mazľavé a bez chuti. Ale na druhú stranu práve preto, že nemá špecifickú chuť je jeho využitie v kuchyni prakticky neobmedzené - možné ho použiť rovnako na slano aj na sladko.
Táto pomazánka vznikla úplnou náhodou ako vedľajší produkt pri inom recepte, a ako to tak býva, takéto recepty sú takmer vždy výborné - aspoň mne sa to už viackrát potvrdilo.Nátierka je úplne jednoduchá a nenáročná na suroviny, a hotová je doslova za pár minút.
POTREBUJEME (na cca 2 porcie) :
1/2 zrelého avokáda
1 kopcovitú lyžicu Lučiny (klasickej, neochutenej)
soľ
korenie
1-2 strúčiky cesnaku
PRÍPRAVA :
Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme Lučinu, soľ, korenie a prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Podávame na čerstvom chlebíku či pečive, alebo na suchej opečenej hrianke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára