26. septembra 2017

Jednoduchá avokádová nátierka

Avokádo ako také vlastne vôbec nemám rada, pretože je klzké, mazľavé a bez chuti. Ale na druhú stranu práve preto, že nemá špecifickú chuť je jeho využitie v kuchyni prakticky neobmedzené - možné ho použiť rovnako na slano aj na sladko. 

Táto pomazánka vznikla úplnou náhodou ako vedľajší produkt pri inom recepte, a ako to tak býva, takéto recepty sú takmer vždy výborné - aspoň mne sa to už viackrát potvrdilo.Nátierka je úplne jednoduchá a nenáročná na suroviny, a hotová je doslova za pár minút.



POTREBUJEME (na cca 2 porcie) :

1/2 zrelého avokáda
1 kopcovitú lyžicu Lučiny (klasickej, neochutenej)
soľ
korenie
1-2 strúčiky cesnaku

PRÍPRAVA :

Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme Lučinu, soľ, korenie a prelisovaný cesnak a dobre premiešame. Podávame na čerstvom chlebíku či pečive, alebo na suchej opečenej hrianke.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára