3. septembra 2017

Prudko žravé na slano plnené palacinky

Toto je jeden z mojich mega obľúbených receptov ... kedysi veľmi, veľmi dávno ho v nejakej TV relácii o varení pripravoval český zabávač Petr Novotný. 

Odvtedy ich pripravujem každý rok aspoň 1x, keďže ide o pomerne pracný a aj kalorický recept. Veľkou výhodou je, že sú prudko jedlé v teplom aj studenom prevedení a vždy sú výborné.


POTREBUJEME :

palacinky bez cukru
klasickú bešamelovú omáčku (maslo, múka, mlieko, soľ, korenie)
bravčovú šunku (toľko plátkov, koľko budeme plniť palaciniek)
plátkový syr (toľko plátkov, koľko budeme plniť palaciniek)
paradajky a papriku pokrájané na maličké kúsky 
posekanú petržlenovú vňať
múku, vajce a strúhanku na klasický troj obal  
rastlinný olej na vyprážanie

Množstvo schválne neuvádzam, upraví sa podľa množstva pripravovaných palaciniek. Na jednu porciu zvyčajne stačia 1-2 kusy. 

PRÍPRAVA :

Urobíme palacinky, kľudne aj deň dopredu, alebo využijeme ak nám zvýšia. U nás sa palacinky pripravujú už roky iba podľa tohto osvedčeného receptu (1/2 litra mlieka, 220 g hladkej múky, 2 vajcia, štipka soli). 


Pripravíme klasickú bešamelovú omáčku (na masle opražíme hladkú múku a postupne pridávame za stáleho miešania mlieko, miešame pokiaľ nedosiahneme konzistenciu hustejšej omáčky, ochutíme soľou, korením, môžeme pridať aj strúhaný parmezán). Ak sa Vám nechce pripravovať bešamelovú omáčku, dobre poslúži aj Bambino syr. 


Paradajky a papriku (alebo iba paradajky - bez zrniečok) pokrájame na mini kúsky, ochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou. 

Palacinku potrieme 1 lyžicou bešamelovej omáčky, do stredu položíme plátok šunky, na šunku plátok syra, do stredu dáme 1 lyžičku paradajkovo-paprikovo-petržlenovej zmesi a zatvoríme tak, že najskôr zohneme do vnútra oba bočné okraje palacinky, potom spodný a nakoniec vrchný okraj - vznikne nám štvorec či obdĺžnik. 





Keď máme všetky palacinky naplnené, obalíme ich v tradičnom trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vypražíme na rastlinnom oleji.

U nás sa väčšinou podávajú iba s čerstvou zeleninou ale ak k nim pridáte ako prílohu napr. varené zemiaky či zemiakovú kašu, získate plnohodnotné jedlo, ktorým nasýtite aj riadneho chlapa - ten môj veru riadne odfukuje už po jednej porcii, a to je teda riadny chlapisko 😁😁😁. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára