Priznám sa, že smotanové zmrzliny nemám príliš rada, ale bola som naozaj veľmi zvedavá na chuť tejto zmrzliny a chystala som sa ju vyskúšať už minulý rok, ale nejako mi to nevyšlo, a tak som netrpezlivo čakala pokiaľ levaduľa v mojej záhradke tento rok zakvitne.
A keďže nejako najmä v lete nedôverujem používaniu tepelne neupravených vajíčok, zvolila som prípravu bez nich.
http://blog.decodoma.cz/levandulova-zmrzlina/ |
POTREBUJEME (na 3 - 4 porcie) :
250 ml smotany na šľahanie
50 g bielej čokolády
75 g sladeného kondenzovaného mlieka
cca 10 stoniek čerstvej levandule (chemicky neošetrenej)
PRÍPRAVA :
Smotanu a sladené mlieko
zahrejeme po bod varu, ale nevaríme, vložíme umyté a osušené kvety levandule,
premiešame a necháme macerovať aspoň hodinku. Potom precedíme, smotanovú
zmes znovu zahrejeme, stiahneme zo sporáka, vložíme nalámanú bielu
čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí (1-2 minúty), necháme
mierne vychladnúť, dáme do uzatvárateľnej nádoby a zatvorené vložíme do
mrazničky a každú hodinu premiešame (cca 4-5x) a potom už len
vychutnávame. Zmrzlina má výraznú smotanovú chuť s jemným levanduľovým akcentom v pozadí. Jej nevýhodou je, že sa dosť rýchlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára