16. septembra 2017

Jesenná Pavlova s čokoládou a pošírovanou hruškou

Hrušky, horká čokoláda a chrumkavý snehový korpus = dokonalá kombinácia. Je to môj prvý pokus o Pavlovu, tak tvarovo má ešte veľké rezervy, ale chuťovo bola výborná.


Na 4 menšie (15 cm) alebo 2 väčšie (25 cm) korpusy potrebujeme : 

na korpus 

3 bielky
160g jemného krupicového cukru
1 kopcovitú ČL kukuričného škrobu
2 ČL octu

na ganache

100 ml sladkej smotany
100 g kvalitnej horkej čokolády
15 g masla

okrem toho

2 hrušky
80 g kryštálového alebo hnedého či kokosového cukru
cca 0,5 - 1 dl vody

PRÍPRAVA :

korpus

rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút), pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - počas pečenia neotvárame !!! Po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny).

ganache

smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť

hrušky

do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou (môžeme nahradiť bielym vínom), privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) 

servírovanie

na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a nakoniec doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... veľká mňamka
 

1 komentár: