30. augusta 2017

Kuracie prsia s banánom a arašidovým maslom

Tento recept z africkej kuchyne je myslím úplne prvý "exotický" recept, ktorý som kedysi veľmi dávno skúšala. Pripravoval ho Ibrahim Maiga v nejakej kulinárskej relácii, ktorej názov si už nepamätám. Napriek tomu, že kombináciu mäsa a ovocia nevyhľadávam, tak nejako som si naň teraz spomenula a rozhodla som sa ho po rokoch s menšou úpravou znovu pripraviť.

  

Na 4 porcie potrebujeme :


600g kuracích pŕs pokrájaných na pásiky
2-3 PL rastlinného oleja
1 menšiu cibuľu
1 - 2 strúčiky cesnaku
300 g šampiňónov 
1 chilli papričku 
1 PL arašidového masla
2 banány
1 PL kokosového mlieka (z plechovky - hustá časť)
1 dl vody

PRÍPRAVA :

Na rozpálenej panvici na oleji opečieme z oboch strán banány pokrájané na hrubšie kolieska (cca 1 cm), vyberieme a uložíme do tepla. Vo výpeku opečieme cibuľu a cesnak pokrájané na drobno a šampiňóny pokrájané na plátky - vyberieme von. Vo výpeku sprudka opečieme kuracie mäso, chilli papričku pokrájanú na jemné prúžky, arašidové maslo a  kokosové mlieko (moja invencia - v pôvodnom recepte nebolo, ale krásne zjemní chuť). Podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka .. nakoniec pridáme šampiňóny a banány, dochutíme soľou a korením, zľahka premiešame a podávame. 

Banány tepelnou úpravou chytia inú chuť a spolu s arašidovým maslom a kokosovým mliekom vytvoria dokonalú harmóniu.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára