17. augusta 2017

Nátierka z hydinových pečienok


Keď občas dostaneme chuť na dobrú domácu paštétu, tak siahnem po recepte  českého herca  Oldřicha Navrátila na paštétu z kačacích pečienok, ktorý som si časom jemne upravila podľa svojej chuti. Výhodou je, že obmenou surovín môžete vždy dostať trocha inú chuť ... robila som ju aj v originálnej verzii, ktorú nájdete na internete a aj upravenú čo sa týka pomerov a druhov použitých surovín - a vždy bola veľmi chutná. Verzia, ktorú ponúkam je z kuracích pečienok, doplnená sušenými slivkami.    


 

Potrebujeme : 


500 g kačacích alebo kuracích pečienok 
1 červenú cibuľu alebo šalotku
2 strúčiky cesnaku
1 dl červeného vín
100 g  masla + cca 50 g na zaliatie
1 dl sladkej smotany
hrsť čerstvého tymiánu
soľ
korenie
sušené slivky (brusnice, mandle)


Príprava :


V panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu, pár minút opekáme, pridáme pretlačený cesnak, očistené pečienky nakrájané na menšie kúsky, necháme zatiahnuť, pridáme červené víno, dusíme pokiaľ sa víno takmer úplne neodparí, osolíme, okoreníme, premiešame, pridáme hrsť čerstvého tymianu, smotanu a rozmixujeme. Nakoniec vmiešame 4-5 pokrájaných sušených sliviek (alebo brusníc, mandlí), preložíme do vhodnej nádoby a necháme v chladničke stuhnúť. Ak chcete krémovitejšiu konzistenciu, pridajte do nátierky viac masla a smotany.
 




 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára