19. augusta 2017

Krevety s omáčkou zo zelenej fazuľky

(Mexiko)

Hlavnú úlohu v tomto jedle zohráva práve omáčka - možno na to nevyzerá, ale je naozaj skveláááá .. pre mňa asi najväčšie prekvapenie v poslednom čase, čo sa chuti jedla týka - a to aj napriek tomu, že som musela jemne upraviť zloženie, keďže som doma nemala úplne všetky suroviny.




Na 4 porcie potrebujeme : 

2 väčšie najemno pokrájané cibule
4-5 posekaných strúčikov cesnaku
2 PL rastlinného oleja
cca 5 väčších čerstvých paradajok, pokrájaných na kocky
cca 180 g zelenej fazuľky, blanšírovanej a pokrájanej na 2-3 cm kúsky
1/4 ČL drvenej rasce
1/4 ČL mletej škorice
štipka nového alebo čierneho mletého korenia
1 ČL chilli omáčky alebo papričky chipotle v adobovej marináde
2 hrnčeky rybacieho vývaru (použila som čistý vývar + 1 ČL rybacej omáčky) 
cca 250 g kreviet (čerstvých alebo predvarených)
1 limeta (nemusí byť)

Príprava :

Na oleji zľahka restujeme pokrájanú cibuľu a cesnak asi 8 minút, pridáme pokrájané paradajky, restujeme 2 minúty, pridáme fazuľku, rascu, korenie, škoricu, chilli omáčku alebo papričky chipotle a vývar. Zmes necháme zovrieť, znížime teplotu a 5 minút dusíme. Pridáme krevety (surové), odstavíme z plameňa a necháme krevety dôjsť (alebo pridáme predvarené krevety a pár minút necháme prehriať). Podávame horúce, posypané koriandrovou vňatou a plátkami limety. Skutočne výborné jedlo. 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára