Recept som objavila na nete keď som hľadala nejakú maškrtu na oslavu do práce pre kolegyňu, ktorá trpí histamínovou intoleranciou. Aj napriek mojim počiatočným obavám čo vznikne z na pohľad nevábnej hmoty, to bol vcelku chutný dezert.
Na cca 8 - 10 kusov potrebujeme :
60 g jemných ovsených vločiek
30 g špaldovej múky
cca 0,5 dl kokosového mlieka (alebo iného)
1 PL medu
1 bielok
1/2 banánu
mleté orechy na obalenie
štipka cukru a škorice na posypanie
PRÍPRAVA:
Ovsené vločky premixujeme, aby sme dostali jemnejšiu konzistenciu, pridáme múku, mlieko, bielok a med a zmiešame na lepivé cesto. Banán pokrájame na pol kolieska. Vlhkými rukami odoberáme kúsky cesta,
do stredu dáme kúsok banánu, urobíme guľôčku, obalíme v
orechoch a ukladáme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme cca 15-20
minút v rúre vyhriatej na 200°C. Po upečení postrašíme práškovým cukrom a škoricou ... najlepšie sú čerstvé. Banán môžete samozrejme nahradiť aj iným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára