13. augusta 2017

Delikátna panenka "Portugal"


Bravčová panenka patrí medzi moje najobľúbenejšie druhy mäsa - je dostupná za pomerne rozumnú cenu, je rýchlo hotová a dá sa robiť na mnoho spôsobov. Úprava podľa tohto receptu je jedna z najchutnejších, ktoré som mala možnosť ochutnať.




Na 2 porcie potrebujeme :

1 kus bravčová panenka (cca 300 g)
4 PL olivový olej
soľ
korenie
2 PL med
4 PL červené portské víno
1-2 vetvičky čerstvý rozmarín
1 PL červený balzamikový ocot alebo 1 ČL balzamikovej redukcie
4-5 strúčikov cesnaku (aj so šupkou, iba roztlačené nožom)
alobal

PRÍPRAVA :

Panenku umyjeme, osušíme, očistíme od blán a na panvici na rozpálenom olivovom oleji (2 PL) orestujeme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. Preložíme na alobal, potrieme zvyšným olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom, polejeme portským  vínom a balzamikom, pridáme strúčiky cesnaku a vetvičky rozmarínu, dobre zabalíme a dáme na 15 - 20 minút do rúry vyhriatej na 130°C. Po upečení vyberieme z rúry, a necháme v alobale ešte 10 minút odpočívať. Panenka by mala byť šťavnatá a vo vnútri ružová. Prílohu zvolíme podľa chuti - može byť ryža, zemiaky, čerstvá bageta alebo zelenina.


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára