Pod týmto cudzokrajným názvom sa ukrýva väčšine dobre známy grécky šalát.
Grécko je moja najobľúbenejšia dovolenková destinácia a ochutnávka lokálnych jedál patrí neodmysliteľne k dovolenke.
Tento šalát je môj úplne najobľúbenejší zo všetkých šalátov - môžem ho jesť iba tak samotný alebo ako prílohu k pečenému mäsku.
Čo sa týka jeho zloženia, myslím že do originálu patrí iba uhorka, paradajky, cibuľa, olivy, slaný syr, bylinky a kvalitný olivový olej. A mimochodom v Grécku sa vôbec nenamáhajú s krájaním jednotlivých surovín na menšie kúsky - jednoducho nám priniesli obrovský tanier na veľké kusy pokrájaných paradajok, uhorky, cibule, medzi nimi pohádzané veľké kalamata olivy aj s kôstkami, to všetko poliate bohatou porciou olivového oleja a navrchu trónil kus slaného syra posypaný sušenými bylinkami - ale mimoriadne sme si pochutili, všetky chute spolu dokonale ladili.
BONUS :
Mimochodom, ak sa chystáte na Grécke ostrovy, nestravujte sa vo veľkých reštauráciách, ale radšej vyhľadajte menšie taverny, kde nájdete určite lepšiu stravu typickú pre tú-ktorú oblasť ako vo veľkej reštaurácii. My sme sa na poslednej dovolenke najlepšie najedli na pláži v pojazdnom bufete, ktorý patril dvom starším manželom a musím povedať, že aj keď ponúkali iba zopár jedál, všetky boli pripravené s láskou a chutili úžasne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára