(FILIPÍNY, JUHOVÝCHODNÁ ÁZIA)
Opäť crinkles - tieto popraskané koláčiky ma zaujali natoľko, že skúšam aj ich menej známe či neznáme variácie.
Kombináciu čokolády a pepermintového extraktu som už mala možnosť vyskúšať pri pepermintovom brownies a je skvostná. Takže tentoraz som sa rozhodla urobiť pepermintové crinkles, čo sú vlastne čokoládové ckrinkles (inšpirovala som sa receptom Adriany Polákovej) doplnené o pepermintový prírodný extrakt - koláčiky tak získajú výbornú sviežu chuť.
Ak nepoužijete pepermintový extrakt, budete mať čisto čokoládové crinkles.
Ak nepoužijete pepermintový extrakt, budete mať čisto čokoládové crinkles.
Na cca 18 kusov potrebujeme :
100 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa (65-70 %)
30 g maslo
50 g krupicový cukor
1 vajce
100 g hladká múka
1 ČL prášok do pečiva
štipka soli
2 ČL pepermintový extrakt (nie aróma, ale prírodný extrakt)
kryštáľový a práškový cukor na obalenie
papier na pečenie a pekáč
Príprava :
Najskôr si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a necháme čiastočne vychladnúť. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajce vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do peny. Pridáme vychladnutú čokoládu, pepermintový extrakt, zmiešame a nakoniec ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Zmes uložíme na 3 hodiny do chladničky. Po uplynutí doby chladenia vyberieme z chladničky, robíme guľky veľkosti väčšieho vlašského orecha, obaľujeme najskôr v kryštáľovom a následne v práškovom cukre. Ukladáme na plech a pečieme v rúre zohriatej na 170°C cca 10-12 minút.
Poznámka :
Pepermintový extrakt som zohnala pred pár rokmi cez internet. Neviem ako je to teraz, či ho je dostať, viem že sa vozil zo zahraničia - možno v cukrárskych potrebách sa bude dať dostať.
PEPERMINTOVÝ EXTRAKT |
V pepermintovom brownies sa používajú aj posekané Peprmintky, takže by som v recepte nahradila časť čokolády rozpustenými Peprmintkami. Pepermintová chuť bude však jemnejšia.
Alebo môžete s čokoládou rozpustiť After Eight čokoládky - pridávala som ich do čokoládovej ganache a bola skvelá.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára