Táto skvelá salsa či omáčka vznikla, keď som potrebovala nejakú výraznú chuť ku grilovanému baklažánu. Nikdy nemá identickú chuť, pretože raz pridám to a raz zasa ono, ale napriek tomu vždy chutí výborne.
Používam ju aj k tofu syru alebo k slanému grilovanému halloumi syru a výborná je aj k cestovinám či zeleninovým fašírkam.
grilovaný baklažán s omáčkou |
Potrebujeme :
čerstvé paradajky alebo cherry paradajky
pasírované paradajky
0,5 - 1 dl biele víno (nemusí byť)
1 šalotka alebo jarná cibuľka môže byť aj pór
kvalitný olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
bylinky (ideálne čerstvé ale môžu byť aj sušené - oregano, tymián, rozmarín)
1 PL kečup (nemusí byť, ale zvýrazní chuť)
1 ČL hnedý alebo klasický cukor
chilli (paprička, korenie, omáčka - ak máte radi pikantnú chuť)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára