10. januára 2018

Lahodné banánové lievance


Rýchle, lahodné a zdravé - s jahodami, či iným čerstvým alebo tepelne upraveným ovocím je to delikatesa.



Robievam ich najmä keď potrebujem minúť banány alebo mám chuť na sladké raňajky (väčšinou sa tieto dva dôvody vždy prelínajú) - takú jednoduchú a zdravšiu verziu s ovsenými vločkami. Lievance sú vhodné pri redukcii váhy alebo ako zdravšia maškrta. 



Na jednu porciu (3-4 kusy) potrebujeme :

1 banán
1 menšie vajce
4-5 PL jemné ovsené vločky
štipka prášku do pečiva
1 PL kokosový alebo iný olej
1 PL javorový alebo iný sirup na osladenie

Príprava :

Banán popučíme vidličkou, pridáme vajce, ovsené vločky a prášok do pečiva (ak nechcete, nemusíte pridávať, ale lievance sú potom hutnejšie), dobre premiešame, aby sa všetky suroviny dobre prepojili a na panvici (klasickej alebo určenej na dolky), potretej kvapkou oleja robíme lievance. Hotové lievance polejeme trochou javorového alebo iného sirupu a ešte teplé podávame. Mňam.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára