Rýchle, lahodné a zdravé - s jahodami, či iným čerstvým alebo tepelne upraveným ovocím je to delikatesa.
Robievam ich najmä keď potrebujem minúť banány alebo mám chuť na sladké raňajky (väčšinou sa tieto dva dôvody vždy prelínajú) - takú jednoduchú a zdravšiu verziu s ovsenými vločkami. Lievance sú vhodné pri redukcii váhy alebo ako zdravšia maškrta.
Robievam ich najmä keď potrebujem minúť banány alebo mám chuť na sladké raňajky (väčšinou sa tieto dva dôvody vždy prelínajú) - takú jednoduchú a zdravšiu verziu s ovsenými vločkami. Lievance sú vhodné pri redukcii váhy alebo ako zdravšia maškrta.
Na jednu porciu (3-4 kusy) potrebujeme :
1 banán
1 menšie vajce
4-5 PL jemné ovsené vločky
štipka prášku do pečiva
1 PL kokosový alebo iný olej
1 PL javorový alebo iný sirup na osladenie
Príprava :
Banán popučíme vidličkou, pridáme vajce, ovsené vločky a prášok do pečiva (ak nechcete, nemusíte pridávať, ale lievance sú potom hutnejšie), dobre premiešame, aby sa všetky suroviny dobre prepojili a na panvici (klasickej alebo určenej na dolky), potretej kvapkou oleja robíme lievance. Hotové lievance polejeme trochou javorového alebo iného sirupu a ešte teplé podávame. Mňam.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára