25. februára 2018

Zemiakové minipizzy

Také jednoduché a pritom mimoriadne chutné. Nechápem, že ma to nenapadlo už skôr. Chutný obed, večera či občerstvenie pre návštevu, alebo ako chuťovka k telke. 


POTREBUJEME :

väčšie zemiaky
olivový olej
paradajkový pretlak alebo kečup
bylinky (oregano, bazalka)
na obloženie - salám, šunku, syr
zeleninu 
soľ
korenie
okrem toho pekáč a papier na pečenie

PRÍPRAVA :

Zemiaky umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky hrubé cca 3-5 mm. Zemiaky môžete a nemusíte ošúpať - závisí to aj od toho, či použijeme staršie zemiaky (tie odporúčam ošúpať) alebo nové zemiaky s jemnou šupkou (tie šúpať netreba).

Plátky rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, jemne potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením. V rúre zohriatej na 200°C pečieme cca 8-10 minút, v závislosti od hrúbky plátkov - zemiaky by mali byť upečené. 

Vyberieme z rúry (rúru nevypíname), potrieme tenkou vrstvou paradajkového pretlaku ochuteného bylinkami alebo kečupom a obložíme podľa chuti (odporúčam skôr výrazneší salám či šunku a syr), ja som použila Chorizo salámu, plátkový Leerdamer, cherry paradajky, papriku, výborná budú napríklad aj s Nivou. Posypeme sušeným oreganom, posypeme štipkou parmezánu a zapekáme ešte cca 5 minút. Prudko jedlé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára