17. februára 2018

Cviklová nátierka

Červená repa bola a možno aj je v našich kuchyniach často zavrhovaná, napriek tomu, že má množstvo benefitov pre náš organizmus. A tak to bolo aj u mňa - trvalo mi veľmi dlho, kým som zistila, že sa dá pripraviť aj na iné spôsoby, ako nám ju ponúkali v školských jedálňach.
 
Jednoduchá, chutná, rýchla a zdravá. Presne takáto a ešte aj krásne farebná je táto nátierka. Najlepšie chutí s čerstvo nastrúhaným chrenom.



POTREBUJEME :

červenú repu (cviklu) - uvarenú alebo upečenú
čerstvý roztierateľný syr (Lučina, Philadelphia, Cottage, ...)
soľ
korenie
kvapka balzamikovej redukcie
kvapku smotany alebo mlieka ak je nátierka príliš hustá
čerstvý chren na posypanie (dá sa použiť aj sterilizovaný - pridám do nátierky)

Množstvo surovín nechám na Vás, podľa pomeru použitej červenej repy a syra bude farba nátierky viac alebo menej intenzívna. 

PRÍPRAVA :

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme, pridáme zvyšné suroviny (okrem čerstvého chrenu) a premixujeme do krémovej konzistencie. Mne najviac chutí na nasucho opečenej hrianke.

TIP :  

Ak použijete Cottage, odporúčam použiť iba tuhú časť, bez tekutiny, aby nebola nátierka zbytočne tekutá. Ja osobne najradšej používam na nátierky Lučinu, ktorá má takú akurátnu konzistenciu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára